4 wolfstanden

Bingo, 4 wolfstanden!

Je ziet ze niet vaak, paarden met 4 wolfstanden. Deze 2-jarige heeft bovenaan 2 wolfstanden die iets meer aan de binnenkant van de eerste kies staan (meestal staan ze voor de eerste kies). De wolfstanden onderaan staan vlak voor en tegen de eerste kies onderaan. (De 4e is niet te zien op de foto omdat de tong voor de andere tandenrij onderaan ligt.)

Bijkomend zie je dat er ook al kleine haken staan op de eerste kiezen bovenaan. Dit zijn nog de melkkiezen en moeten nog wisselen. Als dit paard nu al haken heeft, zal hij wellicht op zijn definitieve gebit ook haken ontwikkelen.

De haken en emailpunten zijn in de behandeling bijgewerkt, de wolfstanden zijn blijven staan omdat hij in de toekomst bitloos gereden zal worden.

Op controle een half jaar later (op 2.5 jarig leeftijd) zijn vreemd genoeg de wolfstanden verdwenen (op 1 na, die hing nog los). De voorste definitieve kiezen staan bij dit paard meer naar voren dan de melkkiezen. Daardoor zijn de wolfstanden bij het wisselen mee naar buiten gedrukt om plaats te maken voor de nieuwe kiezen. Op de foto hier onder zie je dat de nieuwe kies een halve lengte vóór de eerste melkkies/dop staat.