Getuigenissen

Getuigenissen / recensies van paardeneigenaars over Paardentandarts Ines Laurent:

Een madam die van aanpakken weet. Is heel kalm. Mijn eigen DA krijgt nooit een prikje gegeven. En zij was de eerste die dit fixte. Veel geduld en heeft mijn nieuwere verwaarloosde shetlander enorm geholpen. Ze was u enorm dankbaar de volgende dag toch haha. ^^ Was eventjes wennen haar mondje. De osteo voelde ook dat de tanden waren gedaan aan haar lichaam. Dankjewel om zo kalm en open te zijn richting de paardjes. Ook je kijk op de tanden is echt geweldig. Raad je ten zeerste aan bij anderen. 😌😄

Melissa Verwerft,

Mijn paard Tripper had een rotte kies. Hij leed er zichtbaar onder en volgens de dierenarts was de kans reëel dat het probleem na verloop van tijd zichzelf zou oplossen. Afwachten maar. Zolang hij er niet meer problemen van had zou de situatie blijven zoals ze was. Hij is tenslotte 20 jaar kon niet gemakkelijk vervoerd worden en een operatie op die leeftijd houdt een serieus risico in. Maar de pijn werd erger. Hij stond soms stilletjes de pijn te verbijten. De oren naar achteren, ogen dichtgeknepen. Het moet dan maar. Ik zou hem trainen voor op de trailer te gaan zodat hij naar de kliniek kon. Maar als bij wonder gaf dierenarts paardentandarts Ines Laurent aan dat ze het mogelijk zag om die kies op stal te trekken. Pak van mijn hart. Zij heeft mijn paard geholpen. Ik ben haar zo dankbaar en Tripper zeker ook. De dag nadien had ik een compleet ander paard. Nu stond hij ontspannen te slapen. Ongelooflijk hoe professioneel en rustig ze hem heeft aangepakt. Voor mij mag enkel zij nog de monden van mijn paarden verzorgen.

Ellen Nies,

Bedankt voor de goede service en de superuitleg!! Je mag zelf meekijken en voelen waardoor je alles zeer goed kunt volgen.

Gwen Van Ooserwyck,

Bedankt voor de fantastische service voor mijn niet gemakkelijke volbloed die in het verleden altijd brokken maakte bij een tandarts bezoek.
Nu heb ik gezien dat het ook anders kan en mijn paardje was supergaaf met Ines haar kunde.
Ik heb het tandartsbezoek voor hem veel te lang uitgesteld omdat het zoveel stress gaf ...nu ik Ines heb ontmoet kijk ik er heel anders tegenaan en zie ik zelfs al uit naar het volgende bezoek...top service!

Karen Brouwers,

Bedankt voor de goede zorgen en de duidelijke uitleg. Top service ?

Pim Verheyen,

Top service en echt een aanrader! Mijn paardje is verder geholpen ???

Laura Suliga,

Ze is vandaag bij ons geweest en heeft ons super geholpen. Zivago zal blij zijn! Super paardentandarts!!

Caroline Van Boxel,

Super goede en vriendelijke service! Ze nam de tijd om mijn paard, dat nogal angstig is van karakter, op zijn gemak te stellen en gaf aan mij ook steeds uitleg over wat er in zijn mond moest gebeuren. Ik ben zeer tevreden ??

Zoey Vervoort,

Voor de eerste keer een kennismaking gehad met Ines. Supper aangename dame met kennis van zaken. Mijn jong paard probeerde wat te profiteren en Ines heeft het paard een aangename ervaring gegeven. Professionele uitleg en een verslag toegestuurd gekregen via email. Leuk om alles achteraf nog eens te bezichtigen. Top! Vaste klant in wording!

Raïsa De Graaf,
Dag Ines,
even om te laten weten dat meteen die nacht na je bezoekje Regency weer normaal kan en durft eten!
Echt wonderbaarlijk... hij eet zelfs met zijn hoofd naar beneden en nooit meer met gespannen rug, hals en kaken!
Dikke merci! Je hebt het voor hem echt comfortabel gemaakt! ?
Groetjes,
Marijke
Marijke Stassen,

Gewoon.. Omdat ze de beste is.. Rustig met de dieren, heel duidelijke uitleg, info...

Caroline Baert,

Ines is super met paarden, geduldig, begripvol, weet wat ze doet, legt uit wat ze ziet en het effect na de behandeling was duidelijk zichtbaar! Jessy is veel meer ontspannen, oké met aanraken van hoofd en kaken, bovendien loopt ze beter en bijt ze zich niet vast wanneer ze op de cirkel loopt!

Nele Vergult,

Vandaag voor het eerst Ines op bezoek gehad voor onze pony op leeftijd die een tand miste en daardoor proppen maakte. Ines behandelde haar zeer professioneel en we kregen een duidelijke uitleg over wat ze ging doen en hoe dat ons Fleur kon helpen. We stonden versteld van haar werk en mochten het eindresultaat mee bekijken! Super service! Bedankt om zo snel tijd te maken om ons Fleur te helpen en zeker tot over een half jaar!

Anick Hofkens,

Mijn merrie durft al eens flippen maar bij Ines is alles super rustig verlopen. En ik... ben nu van mijn uitstelgedrag genezen.

Ann Van Damme,

Ines is super met de paarden. Alles gaat zo vlot en rustig. Veel uitleg en veel kans om met alles mee te kijken en te voelen. Ik ben er helemaal gerust in als zij bezig is met mijn jongens hun tanden. Gelijk ook een mestonderzoek laten doen en dezelfde dag nog de uitslag daarvan terug. Mijn jonge kerel is zijn melktanden aan het wisselen en binnen een half jaartje mag hij weer op controle. Ik heb dan ook gelijk een afspraak gemaakt. Wij hebben onze vaste tandarts gevonden!

Kim Geyskens,

Zeer professioneel, jong iemand die met geduld en liefde elk paard behandeld! Het fijne is dat ze meteen iets opmerkte in het gebit van men paard (kleine zwelling), RX genomen en jaja haar gevoel was juist! Je mag kijken en voor en na voelen in je paard zijn/haar mond. Een dame die weet met wat ze bezig is, ruime kennis en schoolt vaak bij. Voordien een paardentandarts gehad maar nooit een dierenarts paardentandarts, en weet nu duidelijk het verschil. Een nieuwe vaste klant bij ☺️?

Lynn Vertonghen,

Ines heeft hier de tanden van een reuzenezelshengst en vier paarden gedaan. Ze blijft heel rustig en geeft veel uitleg, ook laat ze mensen meerijden om het aan te leren. Een aangename ervaring en aanrader.

Emma Arblaster,

Mijn paard is erg moeilijk te prikken. Ze is dan echt gevaarlijk. Heel lastig. Dus ik besloot om het eens met Ines te proberen......... dit had ik al jaren eerder moeten doen.
Ze nam zo de tijd voor m'n merrie dat ze veel beter op d'r gemak was.
Ik was aan het wachten tot ze zou uithalen en merkte dat de spuit er toen al in zat. Amper te geloven dat het zo vlot ging. Ook meteen toen ze verdoofd was laten enten. Dat doe ik altijd samen met de tanden om stress te vermijden. Ook dit ging vlot.
Ze legde alles supergoed uit en we mochten mee voelen en kijken in de mond. Heel leerzaam en interessant. Ook ons jonkie heeft ze supergoed gedaan. Een echte aanrader, ook voor moeilijk te prikken paarden. Ik ben zo blij dat het prikken zo goed ging dat er een hele stress van m'n schouders is gevallen.
En bovendien viel de rekening ook nog eens goed mee.

Wendy Huybrechts,

Super ervaring na de 1e controle bij mijn 2.5 jarige merrie.
Alles wordt vriendelijk uitgelegd en duidelijk!
Over 6 maanden terug controle i.v.m. het wisselen van de tanden.

Megan Venter,

Vandaag is Ines de eerste keer bij mijn paard geweest. Super vriendelijk en zachte aanpak. Ook veel uitleg gekregen en zelf mogen voelen in de mond! Vanaf nu zijn wij elk jaar trouwe klant!

Sharon Van Loo,

Toen ik van enkele kennissen lovende commentaren gehoord had over Ines Laurent en na haar eens live aan het werk gezien heb terwijl ze tandcontroles uitvoerde bij enkele paarden, had ik meteen besloten dat ze voortaan mijn paarden ook zou mogen behandelen. Toen ze mijn paarden hun tanden kwam controleren, viel me meteen op hoe nauwkeurig ze iedere tand individueel checkt. Ze peutert deskundig stukjes tandsteen, zelfs vantussen de kiezen. Mijn paard bleek gaten in zijn hengstentand te hebben. Ines had standaard al het materiaal bij om deze gaatjes te kuisen, uit te boren en op te vullen. Dit was een speciale techniek die ze in bijscholingen geleerd had. Gelukkig moest de tand dus niet getrokken worden en hij heeft er nadien geen last meer van gekregen! Eén van mijn pony’s heeft al jaren enorm veel angst voor spuitjes in zijn hals, dan steigert hij en lukt het dierenartsen eigenlijk nooit zonder het grijpen naar een praam of geweld om hem in bedwang te houden... Maar Ines had een rustige aanpak en een goed idee. Ze deed namelijk de inspuiting al wandelend, zo was mijn pony afgeleid en veel meer ontspannen! Achteraf kreeg ik van elk paard een verslag met daarop precies het verloop van hun tanden getekend en nog meer informatie. Bedankt, vooral namens mijn paarden! Eline

Eline Dams,

Mijn 2 paarden, die overigens ieder jaar behandeld worden door een (andere) tandarts, zijn voor het eerst behandeld door Ines. Probleem was dat allebei mijn paarden hun ruwvoer weer uitspugen (proppen maken). Nu bleek dat er echt van alles goed mis was. Gelukkig heeft Ines met veel geduld en vakmanschap mijn paarden behandeld waarbij de problemen (voor het eerst) verholpen zijn!!! Mijn paarden eten weer volop ruwvoer en zien er geweldig uit. Bedankt Ines voor je professionele aanpak, echt een vakvrouw!

Natacia Rademaker,

Ik kocht een 7 jarige tinker merrie die vanaf aankomst op stal enorm proppen maakte en daardoor te mager was. Daarom heb ik contact gezocht met Ines en binnen 2 dagen werd ze geholpen. Er moest veel gebeuren aan het gebit en Ines nam alle tijd (ook voor mij... want volgens mij was ik zenuwachtiger dan mijn paardje). Alles is duidelijk uitgelegd en kreeg alles nog in een duidelijk verslag doorgemaild met foto's erbij. Over een kleine maand zien we elkaar weer...we zijn zeer tevreden!

Nathaly Van Halteren,

Vorige week is Ines voor het eerst bij mijn paarden langs geweest. Niet de makkelijkste paarden. Juist daarom fantastisch om te zien hoe Ines zonder enige dwang en met heel veel geduld mijn paarden rustig kreeg en schitterend werk afleverde. Ook heel veel bijgeleerd daar ze stap voor stap uitlegt wat ze aan het doen is.

Hans De Groote,

Vandaag werden mijn 2 merries hun tanden onder handen genomen door Paardentandarts Ines Laurent. Ze gaat heel geduldig/ professioneel te werk met de paarden en geeft zeer veel uitleg. Ik heb zelf bij beide paarden hun gebit voor en na de behandeling uitvoerig mogen bekijken en zelf mogen voelen. Nadien wordt een fiche van het gebit opgemaakt waar duidelijk opstaat wat er precies gebeurd is en waar de aandachtspunten zijn. Prijs-kwaliteit is ook dik oké!

Sarah Van Hecke,

Zoek je een goede, bekwame, vriendelijke, rustige paardentandarts.....dan ben je bij Ines Laurent aan het goede adres! Wij zijn zeer tevreden! Ze neemt haar tijd, je krijgt super goede uitleg.. Echt een aanrader!!

Nathalie Wouters,

Ik wil je enorm hard bedanken voor de super service en heel duidelijke uitleg.
Mijn 2 IJslanders zijn netjes gedaan! Ze kunnen weer een jaar verder met een stralende glimlach  😀

Elyse Laureys,

Ines is gisteren voor het eerst geweest. En ik mag zeggen dat het een aangename ervaring was.
Mijn 2 paardjes hebben een apart karakter, maar dat bleek geen enkel probleem dankzij de rustige aanpak. Verder mochten we regelmatig voelen aan de kiezen en mee kijken. Hele begrijpbare uitleg gekregen over de tanden en slijtage, zelf voor een bijna leek was het verschil tussen de kiezen van mijn oudje en die van mijn jongere pony plots zichtbaar .
Hele toffe, aangename ervaring.

Katrien Van Gehuchten,

Enkele dagen geleden is Ines voor het eerst bij mijn paard en pony langs geweest. Voorheen kwam bij mijn paard een gebitsverzorger en voor mijn pony was het de eerste keer. Ines neemt uitgebreid de tijd om het gebit eerst grondig te controleren, ze gaat rustig en paardvriendelijk te werk. Ik kreeg ook veel uitleg en mocht mee voelen aan de scherpe haken in de mond. Voor mij en mijn paarden alvast een aangename en leerrijke ervaring! Bedankt!

Eva Braeckman,

Hoe liefdevol en vooral gepassioneerd! We waren vandaag getuige van een dame die verder gaat dan uitsluitend haar werk. Namens Thilleke en Pol ... bedankt!

Kris Luyten,

Ines is een super paardentandarts. Ze weet wat ze doet en doet dit ook op een correcte manier. Ook raadde ze mij aan om ander eten te geven aan mijn oudste paard die minder goed bijkwam. Ze geeft dus boven op enkel het verzorgen van de tanden ook advies i.v.m. voeding. Ook is ze iemand met veel geduld en respect voor het paard. Alvast bedankt Ines! Is het 2de jaar dat ze bij mij komt en ze mag elk jaar terug opnieuw komen!!

Leen Agneessens,

Top werk, geduld met je paard, volledige informatie en vriendelijk!
Dus wij zijn zeer tevreden!

Suzy Callens,

Ik heb voor mijn paarden al verschillende tandartsen gehad in de loop der jaren. De meesten zijn maar 1 keer geweest omdat ze totaal niet paardvriendelijk waren en mijn paarden wel eens een klap verkochten. Dus ging ik voor dit jaar weer op zoek naar een nieuwe tandarts, tegen mijn zin omwille van de slechte ervaringen. Er waren heel veel mensen die mij Ines aanraadden, dus besloot ik haar te laten komen en ik ben enorm tevreden! Dit was de eerste keer dat ik van mijn beide paarden alle tanden en kiezen mocht voelen en bekijken. Het was ook meteen duidelijk dat de vorige tandartsen hun job helemaal niet goed hadden gedaan, en dat verklaart waarom ik nooit mocht meekijken. Het was ook de eerste keer dat hun tanden elektrisch gevijld werden, en dit gaf ook een zeer mooi resultaat. De kiezen zagen er niet goed uit (bij beiden paarden was er telkens 1 tand heel lang en bij de jongste zat er nog een deel van een tand in die normaal getrokken was) maar Ines heeft dit heel goed opgelost. Beide paarden waren achteraf veel vrolijker en aten beter dan voordien. Een heel mooi resultaat en vanaf nu komt er geen andere tandarts meer!

Shauni Clément,

Bedankt voor de goede verzorging van mijn paardjes hun tanden! Zeer tevreden 🙂 !

Iris Malfliet,

Wij zijn zeer tevreden over Ines en mag van ons volgende keer zeker terug komen. Ze heeft de tanden van onze 3 paarden gedaan (6 en 4 jarige). Ze is zeer vriendelijk en straalde rust uit naar de paarden en ons toe. Ze legde alles goed uit en mochten mee aan de tanden en haken van onze paarden voelen. Ook de melktandjes die ik van mijn 4 jarige gevonden had mocht ik meebrengen en ze heeft me uitgelegd van waar die kwamen. Dream (6) ging vlot. Zijn tanden waren al snel terug in orde. Daarna was het de beurt aan Oika (4). Ging wat moeizamer. Ines heeft paar keer verdoving moeten bijgeven om de wortelrestjes van de uitgevallen melktandjes weg te kunnen nemen. Daar nam ze rustig haar tijd voor zodat alles terug in orde was. Het zag er 1000x beter uit dan voor ze eraan begon! Last but not least, Allano (6). Bij hem dachten we dat het het minste nodig was. Bleek dat hij wolfstandjes had die eruit moesten. Deed ze ook weer rustig en vakkundig. De wondjes waren zeer snel genezen. Het is handig dat ze ook dierenarts is: ze mag verdoven waardoor ze haar werk goed kan uitvoeren. Ook kon ik de genaaide buikwonde van mijn paard laten zien en ineens de draadjes eruit laten halen. Onze paardjes, Lindsay en ik zijn zeer tevreden over het werk dat Ines geleverd heeft! Ben je op zoek naar een tandarts? Wij moeten niet meer verder zoeken! ?
Groetjes Lindsay, Anke, Dream, Allano en Oika Joy

Anke Huybrechts & Lindsay Goris,

Zeer tevreden over Ines.

Enorm vakkundig, vriendelijk, veel geduld en legt alles ook nog eens heel duidelijk uit en laat je zelf ook voor en na de behandeling voelen en kijken, zodat je precies weet wat er gebeurd is. Ook met mijn vragen over de voeding kon ik bij haar terecht en werd ik vakkundig geholpen.

Je hebt er hier een vaste klant bij!

Rowena Beckers,

Ines is vandaag voor de eerste keer langs geweest bij mijn paard en enkele stalgenootjes voor een jaarlijkse controle. Ze straalde zelf rust uit waardoor de paarden best op hun gemak waren. Ze bleef ook rustig tijdens het werk, zelfs als er eens een paardje wat tegenwringt. Dankzij de uitleg en voorbeelden die je zelf kan zien en voelen word je veel bewuster van het belang van een goede tandverzorging. Zo weet je ook wat ze allemaal in de mond van je paard aanvangt en waarom. Nog een pluspunt is het 'verslag' dat je nadien krijgt. Zo weet je achteraf nog perfect wat er allemaal gebeurt is. Ik laat haar zeker terugkomen !

Dani Mertens,

Ik ben super tevreden van Ines!
Ze heeft mijn paard van 22 jaar zorgvuldig aangepakt!
Hij maakte één grote prop aan zijn snijtanden omdat hij daar splitsingen begint te krijgen. Ze heeft dit opgelost door daar vulling in de gaatjes te spuiten en moet ik niet meer elke dag zijn tanden kuisen ?
Zijn kiezen waren goed, hier en daar een haakje en ook dit werd grondig geïnspecteerd en gecorrigeerd!
Ik ben altijd gewoon geweest van de ouderwetse tandartsen maar nu ik Ines bezig zag wil ik niets anders meer dan deze methode en haar als tandarts/dierenars!
Ze heeft super goeie uitleg, neemt haar tijd want tegenwoordig moet alles snel gaan, laat je alles zien wat er niet hoort en wat ze heeft verbeterd!! Echt top!
Ook heeft ze mijn minipaardjes nagekeken of het wel nodig was voor ze te doen zonder een meerprijs voor te vragen.
Zij zijn 2 weken na mijn groot paard gedaan en dit werd even correct en zorgvuldig gedaan ? Ze heeft zelf haar uiterste best gedaan om een haakje helemaal achteraan aan te pakken in dat kleine mondje van één van m'n mini's! Want het was zodanig klein dat ze het handmatig heeft moeten uitvoeren.

Ik heb dan ook nog staaltjes meegekregen voor voeding wat ook nog eens een leuke verassing was!
Ook vind ik het heel tof dat ze foto's neemt en alles op papier meegeeft. Zo kun je je paard elk jaar opnieuw opvolgen!
Ik kan enkel maar pluspunten geven, wij zijn super tevreden!!

Een dikke merci van mezelf, Raddy, Conquest en Egano!

Sarina Baeyens,

Een tandarts die haar tijd neemt om zo goed en paardvriendelijk mogelijk te werken. Zelfs toen mijn paardje het even wat lastig kreeg (omdat geen enkele tandarts hiervoor de moeite had genomen om heel de mond aan te pakken en niet enkel vanvoor!), bleef ze zeer rustig en nam ze echt haar tijd om haar terug op haar gemak te stellen. Ook legt ze alles heel goed uit en krijg je de kans om zelf de scherpe kantjes eens te voelen indien je wilt. Tevreden paardje en tevreden baasje, hier komt geen andere tandarts meer! Dankuwel Ines!

Zoë Smets,

Bedankt voor de goede zorgen. Je nam mooi je tijd voor mijn oudje. Erg leuk om te mogen meekijken en meevoelen naar het probleem. Tot september! Ilse en Romany

Ilse Janssens,

Zeer tevreden!
Een rustige omgang met je paard! Correcte prijs! Geeft een goede uitleg, voor jezelf ook heel leerrijk dus ! 🙂

Evelien Beenens,

Zeer positieve ervaring! Snelle correcte service die betaalbaar is!
Ines heeft een deel van het werk, dat door iemand anders niet geheel correct gedaan is, nu goed afgemaakt.
Duidelijk, correct en service.
Dank je!

Mathijs De Vries,

Ons Jerommeke is weer de oude! Hij eet gewoon weer hooi, droogvoer, gras en worteltjes. Hij is ondertussen ook al bijgekomen en is weer net zo lief als vroeger 🙂

Het natte slobbervoer wil hij niet meer eten. Dat was zo al na 2 dagen eigenlijk (die wordt vakkundig aan de kant geschopt, al 2 emmers zijn gesneuveld). Nee Jerommeke wil echt eten 😉

Nog eens bedankt om onze kleine vriend op te lappen.

 

Lieve Biebaut,

Onze paardjes zijn super behandeld. Daar bovenop een zeer goede uitleg + uitstekend voedingsadvies. Wij zijn super tevreden!

Nina Delbecke,

Dank je wel Ines voor de vele uitleg en goede verzorging van Pitti! We zijn super content en hebben veel bijgeleerd!

Geertje & Wendy,

Ines is bij mijn 2-jarige merrie, mijn 16-jarige ruin en de 4-jarige mini van mijn vriend op tandartsbezoek geweest. Mijn merrie moest verdoofd worden om haar wolfstandjes te laten trekken. Ze is niet bepaald dol op spuitjes maar Ines is hier zeer rustig mee omgegaan waardoor ze na een tijdje toch wat rustiger werd en het spuitje veilig gezet kon worden. Haar twee tandjes zijn er zeer zorgvuldig uitgehaald en hierna heeft ze er absoluut geen last van gehad. Bij de pony kon de standaardbehandeling gewoon zonder verdoving plaatsvinden door de rustige handelingen van Ines. Bij mijn grote ruin ging ook alles goed. Naast deze professionele handelingen en goede zorgen heeft Ines me ook zeer veel en zeer goede uitleg verleend over alles wat ze deed en ging doen. Ook mocht ik zelf eens voelen in de mond van mijn paard waardoor alles veel duidelijker werd. Later stuurde ze mij een foto door van de mond van mijn paardje met wolfstanden wat natuurlijk zeer fijn is. Erna heb ik een uitgebreid verslag op papier gekregen van elk van de paarden en heb ik de wolfstandjes mooi mogen houden. Ik ben absoluut tevreden van de geleverde diensten. Dit zowel qua stiptheid, de behandeling, de uitleg en het aanbrengen van andere interessante tips qua voeding voor mijn ruin. Ines levert met andere woorden uitstekend werk en mijn paarden kunnen er weer een tijdje tegen. Bedankt!

Yael Tweepenninckx,

Ines is vandaag voor het eerst onze 6 paardjes komen nakijken en dankzij haar hebben ze nu weer een goed en pijnloos gebit. Ze nam goed haar tijd en legde alles ook heel leerzaam uit. We kregen de kans ook zelf eens aan de emailpunten te voelen en ze te zien, waardoor je alles veel beter begrijpt. Ze is ook heel rustig en paardvriendelijk, waardoor het voor ons veulentje van 6 maand ook een positieve eerste kennismaking was met een tandarts. Ook is zij de eerste waarbij onze paarden niet bloeden in hun mond tijdens en na de behandeling. Bij onze vorige tandarts (zonder elektrisch materiaal), bloedden onze paarden altijd. Waardoor ik dacht dat dit normaal was, nu weet ik dat dit dus niet zo is en heb ik al enorm veel spijt dat ik niet eerder bij Ines terechtgekomen ben. Prijs/kwaliteit is ze enorm aan te raden!

Al Sharif Stables - Maaike Vanderhaegen,

Vandaag een eerste behandeling gehad voor mijn paardje! Perfecte paardentandarts: vriendelijk, rustig, houdt rekening met je paardje en legt ook alles uit, wat wel tof is! Allen daarheen zou ik zeggen! Knap werk om nog niet zo lang in het vak te zitten!

Joni Noël,

Ines is met veel passie en kennis aan de slag.
Ze behandelt het paard zacht en vriendelijk, waardoor ook een angstig dier zich goed kan voelen.
Ook de lezing van Ines is een aanrader!
Haar erg duidelijke en uitgebreide informatie is voor elke paadenliefhebber erg nuttig!

Wij organiseren met veel plezier aankomende winter weer een lezing van Ines.

Equicontact,

Klasse! Vriendelijk, relaxed en heel goede uitleg! Een echt voorbeeld voor mij als dierenarts-in-spé 😉 Keep up the good work!

Yordi Verhoeven,

Ukie's tandjes zijn weer netjes bijgewerkt door Ines. Ines werkt rustig en geduldig en legt veel uit, aanrader!

Marloes Vogel,

Mijn paard Skippy liep reeds 1 jaar rond met de pijnlijke aandoening EOTRH. Onze vorige paardentandarts had gezegd dat we moesten wachten tot de tanden eruit vielen. Dit deden we dan ook. Toen dit na een jaar nog niet het geval was, hebben we besloten om terug iemand te laten komen. We kwamen toevallig bij Ines door een kaartje van haar te zien. Ze kwam op 7 mei Skippy onderzoeken en we zagen meteen 'dit komt goed'. Ze was vele professioneler en nam rustig de tijd. Het verdikt was om de tanden te trekken. Nadien heeft zij ons geholpen dit allemaal te regelen. Skippy moest naar Gent en we hadden geen vervoer. Ines heeft ons toen uit de nood geholpen. Ze was er ook bij toen Skippy werd geopereerd. Dat ze goed is voor dieren en zorg draagt naar de eigenaars toe werd duidelijk wanneer ze mij bleef op de hoogte houden van hoe de operatie ging en ook foto's doorstuurde. Ze is na de operatie ook nog geweest voor de nazorg en om mij enkele tanden te bezorgen die ze ook allemaal had gepoetst en had bewaard. Ik schrijf dan ook met plezier dat Ines een zeer goede paardentandarts is en we blij zijn dat zij ons pad is gekruist!

Marjolein Paepen,

Beste Ines,
Op 06/02/2015 ben jij Fire zijn tanden komen doen. Ik zal er al even bijvertellen dat Fire van alles maar ook alles bang is, zelfs van spuiten. Toen je aankwam op de stal vroeg je direkt waar Fire stond en ben je ook eerst gaan kennismaken met hem voor je begon. Fire is nog nooit zo braaf geweest bij de tandarts. Het was echt zalig om te zien hoe braaf hij wel was! Daardoor kon ik ook meegenieten van de uitleg die jij gaf over hoe het komt dat hij elk jaar terug haken heeft. Het allerbelangrijkste vond ik persoonlijk dat je, als je dat wil, mag meevoelen in de mond. Zo kan je je pas echt voorstellen wat het paard voelt en hoe pijn het kan doen wanneer de tanden niet goed onderhouden zijn. Voor mij is het heel simpel: volgend jaar mag jij zeker terugkomen naar onze Fire!

Groetjes Wendy en Fire

Wendy Gysen,

Vandaag is de nieuwe paardentandarts, Ines Laurent, langs geweest om de tanden van mijn hengsten bij te werken. Ik stond te kijken van de knappe uitrusting die Ines bij had! Ze voelde met haar handen waar de scherpe haakjes zaten, om ze dan met de juiste elektrische rasp te verwijderen. 
Het was voor mij de eerste keer dat ik dit soort tanden raspen meemaakte. Ines doet dat op een zeer rustige manier en ze neemt er haar tijd voor. Ik was heeeeel tevreden!

Louis De Vry,

Wegens omstandigheden moest ik dit jaar op zoek naar een andere paardentandarts. Er is veel keuze, maar mijn voorkeur gaat uit naar een dierenarts-tandarts. Mijn paardje doet vaak lastig als je hem aan zijn mond wil aanraken. Dan is het geen overbodige 'luxe’ dat de paardentandarts het paardje op dat moment licht kan sederen, zodat het voor iedereen aangenaam werken is.

Ines komt zelf over als een rustig iemand die ook de tijd neemt om dingen uit te leggen en te laten zien, zodat je als eigenaar ook eens kan zien wat haken en scherpe emailpunten zijn. Ze laat je ook zelf in de mond voelen hoe scherp emailpunten zijn, zodat je zelf kan inbeelden hoe het voor het paard voelt als die punten tegen de wangen tong komen. Je gaat zo zelf inzien dat een paardentandarts voor je paard geen overbodige luxe is.

Ik ben een grote voorstander van het elektrisch materiaal dat ze gebruikt in plaats van een grote handvijl. Als je het verschil hebt gezien, denk je al snel: nooit meer op de oude manier! Waarom? Deze vraag ga je zelf kunnen beantwoorden als je haar bezig ziet. Met haar elektrisch gereedschap kan ze overal in de mond op een paardvriendelijke manier werken.

Voor de mensen die geen voorstander zijn van sedatie, die kan ik geruststellen hoor: je paardje gaat niet slapen, het wordt gewoon iets gewilliger om te blijven stilstaan en houdt zijn hoofd stil op de staander. Dit is voor de eigenaar als het paard als de tandarts een enorm aangename ervaring. Onze 2 paardjes op stal waren tegen het einde van de behandeling toch al weer redelijk wakker, na een uurtje was er niets meer van te merken.

Vermits ze ook dierenarts is, kon ze ineens het paard vaccineren. Dit kan je dus handig laten samenvallen.

Gino Dekkers,

Ines heeft rustig de tijd genomen voor de behandeling. Ze legde alles duidelijk stap voor stap uit en liet me ook zelf voelen (zowel voor als na de behandeling). Aan het einde maakt zij ook een fiche op per paard waarop te zien is waar de problemen lagen. Handig om zelf eens te bekijken en voor een volgende controle. Na de behandeling was ook duidelijk een verschil te merken bij mijn paarden. Vooral bij 1 van mijn Shetland ponies. Vóór de behandeling was er niet echt iets aan te merken. Ze at gewoon en er waren geen tekenen dat ze pijn had. Tijdens het onderzoek merkte Ines echter dat er toch wel wat problemen waren. Ze had ook veel wondjes in de mond en moest zeker pijn gehad hebben. Na de behandeling leefde mijn pony helemaal op en ze lijkt gelukkiger. Dus ook al zie je niet direct iets aan je paard, het is toch altijd belangrijk om de tanden regelmatig te laten nakijken.

Silvy Buermans,